PERSIKA & VALNÖTSKLADDKAKA
Hej! Här kommer ett recept jag hittade på för ett par veckor sedan! En annorlunda variant på kladdkaka! Nästa gång jag gör denna kommer jag att pudra över lite kardemumma innan gräddning.
Persika & valnötskladdkaka
150 g smör
2 dl strösocker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
3 ägg
2 ¾ dl vetemjöl
2 persikor
1 näve valnötter
florsocker
Sätt ugnen på 180 grader. Dela persikorna i delar. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt det svalna något. Blanda alla ingredienserna och tillsätt smöret och rör ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en klädd form med löstagbar kant.
Lägg i persikobitar och valnötter.
Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.
Pudra kakan med florsocker. Servera gärna med vaniljglass.