QUICHE LORRAINE
Här kommer recept på en riktig klassiker som vi ofta gör här hemma till kräftskivor och mingelmat. En paj späckad av rökt skinka och massor av ost. Sönernas favoritpaj!
Quiche Lorraine
Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
1½ msk kallt vatten
Fyllning
150 g rökt skinka
150 g ost
Äggstanning
4 ägg
2 dl grädde
2 dl mjölk
salt & peppar
Gör pajdegen, arbeta ihop samman smör i tärningar med mjöl och tillsätt till sist vattnet. Jätteviktigt är att inte överarbeta degen! Jobba med lätta fingrar och ”fös” ihop till en deg. Lägg i plastpåse i kyl i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Förbered fyllningen. Skär skinkan i fyrkanter, riv ost och vispa samman alla ingredienser till äggstanningen.
Tryck ut pajdegen i en form och nagga. Förgrädda i 15 minuter.
Lägg i skinka ost och häll över äggstanningen. Grädda i ca 35 minuter tills stanningen stannat och är gyllenbrun.
Servera som bufférätt eller som en enkelrätt med en sallad till.
Nomnom!
3