HELSTEKT FLÄSKFILÉ MED BLUE CHEESESÅS
En riktigt enkel helgrätt som sköter sig själv i ugnen en stund medan du fixar till en gudomligt god sås och tillbehör snabbt och enkelt och medan köttet vilar friterar du ett gäng pommes frites.
Blå cheesesås
1 dl creme fraiche
1½ dl grädde
2 skivor av burger blue (se bild)
köttsaft från fläskfilé ca ½-1 dl
maizena till redning (jag köper egen och rör ihop)
ev. salt och peppar
Rör samman creme fraiche, grädde och blue cheece i en kastrull. småkoka en stind häll i köttsaften red av med maizena och smaka av med salt och peppar. Såsen blir mild med två skivor burger blue vill man ha en kraftigare smak så tag i tre.
Putsa fläskfiléerna och bryn på och krydda helt enkelt med grillkrydda (!!!). Sätt i termometer och låt gå i ugn 175 grader tills köttet är klart. Tag gärna ur ugnen innan den är uppe i rätt temperatur eftersom den eftergår i folien du lindar in den i medan den vilar i inst 10 minuter. Använd köttsaften till såsen. Friterar pommes och ge broccoli ett lätt uppkok ock kyler av genast för att behålla krispigheten.
Åh! Gillar ju både choklad och chili i matlagningen så denna BBQ sås var sååååå god till!