CHURROS MED CHOKLADSÅS
Här kommer ett riktigt gott recept på CHURROS! Dessa skapelser fick vi upp ögonen för när jag och yngsta var på ALLA ÄLSKAR HEMBAKAT! En mässa med en massa baknyttigt som hade urpremiär förra året. Receptet kommer från Roy Fares bok som vi passade på att köpa på plats. Churros är ett spanskt bakverk som friteras och påminner lite om munkar. Nomnom!
Churros
5-6 portioner
3 dl vatten
2 msk smör
1 msk strösocker
1 tsk salt
4 dl vetemjöl
2 ägg
Koka upp vatten, smör socker och salt i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör tills degen släpper kanterna. Tag av från plattan och låt svalna lite och rör ner ett ägg i taget tills smeten är jämn och fin.
Låt svalna och sleva upp i spritspåse med ett stjärntyll.
Värm frityrolja till ca 180 g och spritsa ut churrossmeten och klipp av bitar. Fritera dem gyllene och glöm inye att vända dem! Rulla dem genast i kanel och socker som du blandat samman.
Chokladsås
1 dl grädde
1 dl socker
1 dl kakao
Blanda samman alla ingredienser i en kastrull och låt småkoka ihop till sockret löst sig.