SKINKSCHNITZEL MED RÖKT SKINKA & GRANA PADANO
Hej alla matdiggare! Här kommer en variant på en av mina absoluta favoriter! Schnitzel! Vet inte huuuur många gånger jag bloggat om denna rätt men för mig och familia är detta en söndagsrätt och riktig soulfood. Finns inget godare att sätta sig till bords en söndag med familjen som kretsat runt i köket med lystna blickar när de vet att det vankar schnitzlar. Avslutar gärna med en riktigt god dessert också som tarte tain eller någon rustik paj i någon form så är man hemma och har fått ett trevligt och gott avslut på veckan.
Skinkschnitzel med rökt skinka & grana padano
Ett gäng fint schnitzelkött
rökt skinka (satsa på en riktigt god och smakrik)
grana padano
hushållsost
ägg
ströbröd
vetemjöl
salt och peppar
Tillbehör
Pommes
gröna ärtor
citron
kapris
Kapriscreme
creme fraiche
dijon senap
kapris
salt och peppar
en skvätt citron
Börja med att banka ut schnitzlarna, tips att lägga dem i en plastpåse och börja tunna ut, banka försiktigt längst kanterna så att köttsaften stannar kvar. Banka på båda sidorna.
Gör kapriscremen, blanda några dl creme fraiche med dijon senap och kapris. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Salta och peppra köttet på båda sidorna lägg en hel schnitzel med ost och skinka. Skinkan viker du omlott över ostarna.
Panera köttet i ordningen: mjöl, uppvispat ägg och till sist ströbröd. Steka köttet ca 5 minuter på varje sida i lagom varm panna med massor av smör i. Se upp så att du inte bränner paneringen.
Servera med nyfriterade pommes. kapriscreme, ärtor, kapris och citron. Nomelinomnom!
Hoppas ni får en fin dag! Längtar efter sol och lite värme så att man kan ta lite bättre matbilder ;)