förrätt,  skaldjur

RÄKBAKELSE

Fredag!

Här kommer receptet eller rättare sagt tips på hur jag gör mina räkbakelser!
Passar utmärkt som förrätt eller bara som gottis till helgmyset!

RÄKBAKELSE
Du behöver
vitt bröd
creme fraische
röd lök
ett gäng med räkor
dill
salt & svartpeppar
citron
kruksallad
kokta ägg
ostbågar

Så här gör jag
Koka ägg. Skölj sallad och låt torka.
Mixa en näve ostbågar till fin smulig konstisens.
Finhacka löken och hacka räkorna grovt. Blanda ihop alla ingredienser till räkröran i en skål, smaka av med salt & peppar.
Ta ut rundlar i det vita brödet med hjälp av ett större glas.

Montering
Fördela räkröran på ett vitt bröd och lägg ett annat på. Vill man ha höjd så montera med tre lager.
Försök att fördela röra över allt bröd så att det suger åt sig och blir saftigt.
131114_1

Låt räkbakelserna vila ett par timmar i kylskåpet innan du dekorerar dem. Rulla bakelsen i ostbågskrosset. Vill man inte ha så låt bli! Drapera över ett salladsblad som en kjol på toppen. Fördela skuret ägg, en hög med räkor och till sist en skiva citron!
131114_2
Voila! Riktigt smarrigt och ett tips är att göra många så att du garanterat får över till morgondagens frukost och lunch!

 

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *