BEER CAN BURGES SÖTPOTATISPOMMES
Hey fredag! Dags att göra något gott till helgen kanske? Här kommer tipset för dig som älskar hamburgare, ost och bacon! En svårslagen kombo om ni frågar mig! På somrarna grillar man dessa långsamt på grillen men såhär på hösten i regnet går det utmärkt att göra inne på spisen och i ugnen.
Sjukt gott! Testa detta i helgen!
Beer can burges med sötpotatispommes
Till 10 burgare
ca 2 kg nötfärs
ett par msk sweet chilisås
salt & peppar
2 pkt bacon
valfri god ost (jag tog gouda)
red hot chiliost (se bild)
Blanda samman nötfärsen med ett par matskedar sweet chilisås, salt och peppar. Stek gärna lite och smaka av.
Forma färsen till runda bollar. Placera en ölburk och tryck ned. Fördela köttfärsen runt om. Klä köttfärsen med burken var med två skivor bacon. Tycker man inte om bacon så skippar man detta naturligtvis. Tärna osten och lägg i. Avsluta med en skiva av red hot chiliost.
Börja med att steka på låg värme och häll av ev. köttsaft som sipprar fram. Låt gå klart i ugnen tills osten smält ordentligt och fått fin färg.
Sötpotatispommes
3-4 sötpotatis
Skala och gör pommesstavar av sötpotatisen. Placera ut på plåt med mellanrum. VIKTIGT! Inte lägga på varandra. Ringla över lite olja samt flingsalt och låt gå i ugn 200 grader i ca 40 minuter.
Montera ihop burgaren med lök, mer ost, sallad, saltgurka, körsbärstomater, extra baconskiva och en god dressing (creme fraiche, ketchup, salt & peppar).
1