S SOM I…
S som i…
Söndag, Sommar, Skogshajk, Skördedags, Söndagsmiddag, Sverigefinal…
Njuter av lediga söndagen då vi officiellt inte jobbar. Kan hända men just denna söndag var det skogshajk med killarna och vi fick ihop 2 liter blåbär och kantareller till kvällens middag…
”Egen härd är guld värd” låter präktigt i mången öron men det brukar jag faktiskt ha som mantra ibland. Hur härligt är det inte att plocka sina egenodlade hallon, jordgubbar, smultron, rabarber och äpplen för förvaring för att sedan tas fram till hösten/vinterns alla smarriga desserter. Är redan nu sugen på en maffig chokladfondant med hemmagjord glass och bär som tillbehör. Mmmm.
Söndagsmiddag för mig lika viktigt som det låter präktigt, nötfärsbiffar provencale (paprika, gul lök, vitlök, färsk timjan) med potatis, gräddsås med smörstekta kantareller och lingonsylt.
Årets annueller i fönsterlådorna: Rosenpelargon, Helichrysum, Trillingsporre och så favoriten gräs såklart!
Idag -måndag! Veckans första mil ska klaras av. Längtar!