FYLLD KYCKLING MED GRÖNSAKER & BRÖD
Här kommer det utlovade receptet på alternativ till kalkon. Thanks giving imorgon så gör något fint av det! Här har vi precis ställt vår middag en och nu två gånger av olika skäl.
Inget tråkigt, tvärtom nya utmaningar för oss och kanske delar av familjen. Spännande! Vilken cliffhanger till nästa recap! Får bli i nästa vecka…
Nåväl, recept och recept är att ta i. Skrev icke ned detta men det kommer här som inspo och på höften.
Fylld kyckling med grönsaker & bröd
1 färsk kyckling
vitt bröd
morötter
rotselleri
smör
persilja
salt & peppar
Skiva upp grönsakerna och tärna det vita brödet och fräs i smör. Salta & peppra och tillsätt en matsked honung.
Rör ihop smör med hackad persilja, salt & peppar. Lägg kycklingen lerkruka och stoppa smörblandningen under skinnet spar lite. Fyll kycklingen med grönsaks och brödblandningen. Bind ihop benen. Gnid in resterande smör på utsidan av kycklingen och häll i överbliven grönsaks & brödblandning.
Låt gå långsamt i ugn 110 grader i ett par timmar.
Servera med hemmagjord mos och en sås gjord på grädde och den goda fonden som kycklingen ligger i lerkrukan. Bästa bästa såsen är alltid den när man tar steksky. Glöm inte att ta av grönsaksblandningen! Nomnom!
Ser inte så smarrigt ut kanske men det är det! Så mycket smak och så mört att det smälter i munnen.
1