CUPCAKESSEMLOR
200 g mjölk (2 dl)
200 g vetemjöl (3 1/2 dl)25 g jästResterande deg
220 g vetemjöl (3 3/4 dl)
1 st ägg
2 g salt (1/2 tsk)
5 g kardemumma (1 msk)
80 g smör<
80 g strösocker (1 dl)
Mandelfyllning
600 g mandelmassa
50 g
mald mandel (1 dl)
5 g kardemumma (1 msk)
20 g vaniljsocker (2 1/2 msk)
120 g florsocker (2 dl)
150 g mjölk (1 1/2 dl)
Montering
800 g grädde (8 dl)
florsocker
Fördeg
Värm upp mjölken till fingervarmt. Blanda sedan med vetemjöl och jäst och kör det i en matberedare på mellanhastighet tills fördegen gått ihop till en lös deg, låt vila i ca 15 min.
Resterande deg
Blanda i resterande ingredienser i fördegen och kör någon minut på låg hastighet sen lite snabbare i ca 6-8 minuter tills degen är välblandad och ser glansig ut på ytan.
Dela degen på 14 lika stora bitar cirka 55 g/st. Runda bullar med händerna och lägg i formar som ligger i en cupcakebakform. Låt jäsa under plast och duk till dubbel storlek i cirka 1,5-2 timmar.
Grädda mitt i ugnen på 250 grader och sänk direkt när du stoppat in bullarna till 200 grader och grädda i ca 8-9 min.
Mandelfyllning
Blanda samman alla ingredienser förutom mjölken till en massa, blanda sedan i lite i taget av mjölken och blanda väl tills du har en fin mandelfyllning. Rekommenderar att göra mandelfyllningen dagen innan.
Skär bort toppen på varje cupcake, bred på mandelfyllningen och spritsa på grädde. Sätt dit locket och pudra över florsocker.