RULLADER MED SKINKA & SALTGURKA
Här kommer ett recept på något så enkelt och gott som rullader. Gärna som får puttra nästan en timme under lock i sin gräddsås. Svensk husmanskost som aldrig gör en matgäst besviken.
Rullader med skinka & saltgurka
lövbiff
rökt skinka (2 st till varje lövbiff)
dijonsenap
hel saltgurka
tandpetare
Gräddsås
1 dl vatten
2 grädde
1 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1 msk lingonsylt
salt & peppar
mjöl eller maizena till redning
Rullader: Lägg ut lövbiffen på en skärbräda. Bred ut dijonsenap och lägg på två skinkbitar och saltgurka skuren på längden. Rulla ihop tätt och fäst med tandpetare. Bryn i smör och lägg i en gryta.
Gräddsås: Koka ihop alla ingredienser. Lägg i rulladerna och låt småputtra i minst 45 minuter.
Servera med pressad potatis, råriven morot, lingonsylt och syltlök.