.RECEPT & MAT,  kött

RULLADER MED SKINKA & SALTGURKA

Här kommer ett recept på något så enkelt och gott som rullader. Gärna som får puttra nästan en timme under lock i sin gräddsås. Svensk husmanskost som aldrig gör en matgäst besviken.

Rullader med skinka & saltgurka

lövbiff
rökt skinka (2 st till varje lövbiff)
dijonsenap
hel saltgurka
tandpetare

Gräddsås

1 dl vatten
2 grädde
1 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1 msk lingonsylt
salt & peppar
mjöl eller maizena till redning

 

Rullader: Lägg ut lövbiffen på en skärbräda. Bred ut dijonsenap och lägg på två skinkbitar och saltgurka skuren på längden. Rulla ihop tätt och fäst med tandpetare. Bryn i smör och lägg i en gryta.

Gräddsås: Koka ihop alla ingredienser. Lägg i rulladerna och låt småputtra i minst 45 minuter.

Servera med pressad potatis, råriven morot, lingonsylt och syltlök.

RULLADER MED SKINKA & SALTGURKA

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *