LÖVBIFF TERIYAKI MED SNABB KIMCHI
Jag gillar Teriyaki väldigt mycket. Med japansk soya, honung, vitlök och ingefära kan ingen smaksättning gå fel. Smaken är så gudomlig god och denna sensommar har jag gjort olika varianter på just teriyaki.
Hittade detta recept i ICAs reklamblad men gjorde om kimchin lite. Så gott och enkelt!
Lövbiff teriyaki
500 g lövbiff
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk riven ingefära
1 dl japansk soja
1 dl vatten
1/2 dl honung
2 tsk mazena
1 msk sesamfrön
Kimchi
2 morötter
250 g pak choi
1/2 tsk salt
½ citron
2 tsk sambal oelek
Börja med att göra kimchen.
Riv morötter och strimla pak choi. Tillsätt citronsaft, salt och sambal oelek och krama in i grönsakerna.
Riv vitlök och ingefära. Blanda ihop alla ingredienser till teriyaki och lägg i en gryta och låt koka upp.
Rosta sesamfröna.
Stek den strimlade lövbiffen i en stekpanna på hög värme, gör detta i omgångar. Lägg ner den stekta lövbiffen i grytan med teriyakisåsen och blanda runt tills allt är varmt.
Servera med ris och den fräscha heta kimchin. Så magiskt gott!
Gör denna nu i veckan och njut av de asiatiska smakerna och den heta syrliga kimchin.
Itadakimasu!