PANNBIFF MED LÖK
Nötfärs så mycket gott man kan göra med dig! Klassiska pannbiff med lök t.e.x. Testade att göra dessa med inspo från Pluras recept. Servera med kokt potatis stekt karamelliserad sås, gräddig sås och en stor klick lingonsylt och vardagsmiddagen blir till fest.
Pannbiff med lök
1000 gram nötfärs
2 st ägg
2 dl ströbröd
2 dl mjölk
2 dl vatten
3 tsk salt
4 krm svartpeppar
Skiva upp och stek löken på svag värme tills den blir karamelliserad, låt stå på svag värme medan du gör pannbiffarna.
Blanda samman mjölk, vatten och ströbröd och låt svälla en stund. Tillsätt nötfärs, ägg och kryddorna blanda samman till en jämn smet som du formar till pannbiffar. (dessa är plattar än vanliga biffar, hamburgare).
Stek i grillpanna tills de får färg och låt gå klar i ugn 200 g i 10 minuter.
Kanske något att testa så att vi julnördar inte snöar in oss på för mycket julmat redan kanske? Skämt å sido, klassisk pannbiff med lök är en av de bästa från svensk husmanskost.