MAKRILLRÖRA PÅ KNÄCKE – FISKTAPAS
Här kommer ett litet tips som passar till årets alla bufféer. Påsk, midsommar och jul allra helst. Enkelt att göra, väldigt gott att äta.
Makrillröra på knäcke
knäckebröd
1 rökt makrill
2 dl gräddfil
hackad gräslök
Ta bort skinnet från makrillen. Lägg makrillköttet i en skål.
Mosa makrillköttet med gräddfilen till en röra. Smaka av med salt och svartpeppar samt ev. lite citronsaft och en nypa socker.
Bryt knäckebrödet i små lagom stora bitar till tilltugg.
Toppa varje knäckebrödsbit med någon msk makrillröra.
Garnera med gräslök.
Vid sidan finns en variant till de som inte gillar fisk, skinkbo med gemsallad ägg och gurka med rostade sesamfrö på toppen.
Har en till variant på småplock/fisktapas kika in senare idag så får du receptet på den till höger.