ROSTBIFF
Rostbiff en klassisk rätt som reder sig själv i ugnen under helgen medan man gör det man vill i hemmets vrå. I mina ögon perfekt att stoppa in under ett löppass om knappt 1½ timme, för det är ca så länge som den behöver gå i ugnen.
Som tillbehör en härligt krämig potatisgratäng, receptet hittar du här till POTATISGRATÄNGEN!
Rostbiff
1 kg rostbiff
salt & svartpeppar
Gnid in köttet med salt och svartpeppar. Stick in en termometer och låt gå i ugn i 125 grader. Detta tar ca 1½ timme om man väljer rosa kött. Andra faktorer som påverkar är köttets vikt.
Stek i mitten av ugnen tills köttermometern visar 60° för rött kött, 65° för rosa och 70°. Jag tog ur köttet när termometern visade 60 grader. Tag upp och låt köttet vila tills det svalnar. Skiva upp i tunna skivor.
Så gott! Servera med en enkel sallad. Jag hade även ägg till som komplement till måltiden.