KANELÄPPLEN MED SALT KOLASÅS & CRUNCH
Här kommer ett smarrigt och väldigt enkelt recept på en dessert jag svängde ihop när det var mellofinal. Recept från Mersmak som jag moddat om lite. Gillar ni kaneläpplen, salt kolasås och crunch så är den perfekta desserten! Förbered alla ingredienser i förväg och montera á la minute vid servering.
Kaneläpplen med salt kolasås & crunch
6 port.
3 äpplen
2 tsk kanel
1 msk rörsocker
1 burk karamelliserad mjölk (dulce de leche)
1 krm salt
1½ dl vispgrädde
Crunch
1½ dl havregryn (jag använde sport)
2 dl panko (funkar med ströbröd)
10 färska dadlar
½ dl vatten
Börja med att göra crunche. Sätt ugn på 200 grader. Mixa samman havregryn och panko. Mixa dadlarna med vattnet och blanda samman med havregrynsblandningen till en smulig massa. skjuts in i ugnen på bakplåtspapper tills de börjar få färg och torkat Ca 15 minuter tar det men passa så att de inte bränns. Tag ur ugnen och låt kallna.
Kärna ur och skala äpplen och skär i båtar. Stek med en rejäl klick smör, kanel och rörsocker tills äppelbitarna mjuknar. Låt kallna.
Rör i salt i den karamelliserade mjölken. Vispa grädden lätt.
Montering: Varva crunch, äpplen, kolasås och grädde och avsluta med crunch.
Gör denna redan ikväll lilla lördag eller i helgen och njut! Är du sugen på fler äppelrecept hittar du dessa HÄR!
1