PÅSKMAT INSPIRATION 2020
Påskveckan är här! En kommande påsk som innebär en väldigt annorlunda påsk för många. För oss är den sig lik, vi firar alltid hemma eftersom jag jobbar. Nästa år (förhoppningsvis) när vi ser tillbaka så vet vi att det vi ”offrade” eller att vi tog alla myndigheters uppmaning på allvar var det enda rätta.
Hur som haver i denna coronapandemi så kommer påsken och vi måste äta. Vare sig med hela tjocka släkten eller delar av familjen eller mol allena. Vi kommer garanterat att försöka FaceTim:a med delar av familia under påsk så mycket det går ♥
Troligtvis jobbar jag även denna helg, Men, påsk kommer och påsk ska firas! Jag älskar påsken! Brukar betyda att jag inte preppar speciellt mycket inför det. Har knappt något påskpynt som det var ”förr i tiden” mamma hade ju påskdukar, gardiner massor av pynt o.s.v som skulle fram. Sedan åt man bara vanlig julmat typ. När jag blev äldre så brukade jag styra upp påskmat med ägghalvor på salladsblad och påsktårta.
I år och alla år lägger fokus på just MATEN och skippar det andra. Och så vår traditionella äggletarjakt så klart med eller utan barn och barnbarn.
Skagen cheesecake i pepparkaksformar
Makirulle med kallrökt lax & wasabikräm
Lammstek med rosmarin, vitlök & citron
Påskbakelse choklad, rabarber & marsipan
För mer inspo så sök på påsk! Eller då kan du kika i mitt stora matarkiv HÄR!
1