Fläskfilégryta med smörstekta champinjoner
Fläskfilé kan man göra så mycket gott med. Att grilla den är givet men även god i grytor eller helstekt i ugn. Detta recept svängde jag ihop en kväll i veckan när jag var sugen på kombon champinjoner och kött.
Fläskfilégryta med smörstekta champinjoner
1 bit fläskfilé
1 röd paprika
1 gul lök
1 solovitlök
2 tärningar köttbuljong
1 msk japansk soya
½ msk stark senap
3 dl grädde
salt & peppar
maizena eller mjöl att toppreda med
1 burk champinjoner
Putsa och skär fläskfilén i bitar. Skölj, torka av och dela paprikan i bitar. Skala och hacka upp gul och vitlök. Stek löken i lite matfett tillsätt fläskfilén och låt den brynas. Lägg i buljongtärningar och paprikan, soya och grädden. Låt småputtra i 10 minuter, smaka av med salt & peppar, låt puttra och red av om du vill ha den krämigare medan du smörsteker champinjonerna i annan panna samt fixar tillbehör, jag serverade friterade pommes till.
Lägg upp fläskfilégrytan på tallrik med pommes och lägg champinjonerna på. Njut!
Nomnom.