Lax med pasta & sandefjordsås
Lax är så gott och väldigt enkelt att tillaga. Portionsbitar från affären funkar fint och till denna använde jag färsk. Det går naturligtvis jättebra att använda fryst som du tinar också.
Sandelfjordsås är så himmelskt gott och ett måste till denna rätt. Passar även bra till andra fiskrätter.
Lax med pasta & sandefjordsås
laxbit
sparris eller någon grön grönsak
pasta eller potatis om du hellre vill ha det.
Sandefjordsås
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
100 g rumsvarmt smör, tärnat
1 tsk pressad citronsaft eller limesaft
gräslök
salt & peppar
Koka upp grädden, dra av från plattan och vispa ned crème fraiche och smöret. Smaksätt med pressad citron, hackad gräslök och salt & vitpeppar. Värm försiktigt på platta om det behövs, får inte koka.
Ugnsbaka laxen som du saltat & pepprat i ca 15 minuter i 175 grader eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C.
Servera med sparris och spagetti eller någon annan kolhydrat. Mmmm så gott!
3