Fygande Jacob med prästost
Här kommer en variant på den gamla klassikern Flygande Jacob! Jag gratinerar den med en massa god och smakrik prästost! Bananen toppar jag med efteråt. HÄR och HÄR hittar du lite andra varianter.
Flygande Jacob med cheddarost
500 g kycklingfilé
3 dl grädde
2 msk tomatpuré
1 pkt bacon
1 -2 bananer
1 dl jordnötter
prästost i skivor
salt & peppar
Skiva upp kycklingen salta och peppra med valfri smak och lägg i ugnsfast form. Dela bacon och knaperstekt och fördela ovanpå kycklingen.
Vispa grädde och tomatpuré och smaka av med salt & peppar. Fördela gräddblandningen på kycklingen och skiva över ett lager prästost. Avsluta med jordnötter. Gratinera i ugn 200 grader i ca 15-20 minuter tills osten är gyllene.
Servera med bananskivor lite extra jordnötter och jasminris. Mumma!