Friterad kyckling
Kan inte tjat nog om detta receptet eller inspirera till hemmagjord chicken bites! Så enkelt att göra och så grymt gott!
Friterad kyckling
Bröstfilé i bitar, ägg, mjöl, panko, salt & peppar
Dela kycklingen i mindre bitar. Panera först i mjöl, sedan ägg och till sist pankon. Fritera i 180 grader tills de är gyllene. Är du osäker kan du ta upp en och kika på.
Mandusås
6 msk japansk soya
3 tsk sesamolja
3 msk ättiksprit
6 msk ljus sirap
½ finhackad färsk röd chili
2 msk sesamfrön
Servera med ett gott ris, grönsaker, mandusås och lime. Så gott att man storknar!
Andra goda recept med friterad kyckling är denna CHICKEN NUGGETS & ÄPPEL & CURRYSÅS, FRITERAD KYCKLING, FRITERAD KYCKLING I WOK MED CASHEWNÖTTER,
och denna variant är gjord i ugn: PANKOPANERADE CHICKEN BITS
1