Lövbiffsrullader med morot & hasselbackspotatis
Hej!
Tjugonde knut idag och då dansas julen ut! Men här gjorde vi det snabbare än snabbast i år. Dock kan jag säga att vi faktiskt tillhör de som höll i traditionerna hårt som de pratade om på Nymo att i Gimo och Östhammar där hålls världens största vinterkarneval med knutgubbar! När man var liten klädde man ut sig och gick runt på gårdarna på landet och fick godis. Måste rota bland fotoalbumen och kolla om det finns något foto kvar från den tiden. När jag gick teaterlinjen var jag gycklare ett år. Men kanske nästa år är det dags att ta tillbaka denna tradition, (inte gå som knutgubbe ;) ) men att dansa ut julen och ställa till med tabberas på allt som är kvar efter jul. (mest julgodis och bak faktiskt och den där rödbetssalladen och alla sillar hehe).
Nåväl, börjar rulla igång det här året lite smått. Hittade detta inlägg som jag inte ens publicerat. Ska förbereda några så att ni inte sitter här och ”torrläser” allt gammal.
Rullader är så gott och kan varieras så mycket! Denna fick en bas av stark senap, god rökt skinka och en knippe morötter julienne.
Lövbiffsrullader med morot & hasselbackspotatis
Ett gäng med lövbiff 2-3 i var brukar räcka
stark senap
skinka (rökt) (lika många som lövbiffar)
2 morötter
salt & vitpeppar
2 köttbuljongstärningar
vatten (som ska täcka rulladerna)
3 dl grädde
maizena
Börja med att skala och skiva upp morötterna. Bred senap över lövbiffen, lägg på skinka och en liten knippe morötter. Salta och peppra
Rulla ihop och fäst ihop med en tandpetare. Bryn rulladerna i rikligt med smör. Lägg i en större gryta och täck med vatten, glöm inte att spola vatten i pannan du stekte rulladerna i för att komma åt stekskyn.
Tillsätt 2 köttbuljongtärningar och låt puttra i ett par timmar. De ska bli möra. Tag av kokspadet och tillsätt grädde för att göra såsen. Red med Maizena.
Servera med hasselbackspotatis, den goda gräddsåsen och picklad gurka. Nomnom!
Ha en fin tjugonde knut! Här ska det njutas av snön, många hundpromenader och livet! ♥