.RECEPT & MAT,  BINDERIER/BLOMMOR,  JULEN,  tillbehör

Torkade apelsinskivor

Jag har torkat lite apelsinskivor i ugnen det är plättlätt! Skiva och skjuts in i ugnen i 50-100 grader. Jag brukar öppna ugnsluckan lite på glänt för att släppa ut fukten.  Torkningen tar från 3 till 6 timmar kanske längre beroendes på tjocklek på apelsinskivorna och på ugnsvärmen.

Dessa skapelser har fler användningsområden. Snygga i julens drinkar, tänker mig en snygg glöggsangria eller en saffrans & apelsindrink med kanelkant på glaskanterna. 

Dekorera julbordet, julbuffén eller bind in i kransar. Dekorera julklapparna eller låt dem ligga i en burk tillsammans med stjärnanis.

Torkade apelsinskivor Torkade apelsinskivor Torkade apelsinskivor Torkade apelsinskivor

 

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *