Gelato med brioche & rabarbersirap – matminnen Sicilien
Här kommer ett smarrigt recept på en äkta gelato! Glöm alla snabba glassar om du vill ha en riktigt god glass! Den första äkta gelaton intogs på Sicilien. Så det blev ett matminne detta inlägg från vår oförglömliga resa 2018 när vi firade vår 20-åriga bröllopsdag.
Gelato med brioche & rabarbersirap
Receptet kommer från Isabella Morrone jag moddade det och la till en vaniljstång.
Vaniljgelato
2,5 dl grädde
1 l mjölk
360 g strösocker
120 g äggula
1 vaniljstång
Vispa socker och ägg fluffigt. Koka upp grädde och mjölk och dra åt sidan. Häll över gräddmjölken försiktigt över äggblandningen under tiden du vispar försiktigt, ta lite i taget. När du blandat allt, slå tillbaka i kastrull och värm smeten upp till 82 grader under tiden rör du om hela tiden.
Dra av från värmen och tillsätt vaniljstången som du öppnat och skrapar ur. Låt glassen stå i rumstemperatur i minst 2 timmar, eller helst över natten i kylskåp.
Kör glassmeten i glassmaskin. Frys in.
Servera med smörstekt briochebröd pudrat med kanel, rabarbersirap Rabarbersirap recept här! grädde & citronmeliss.
Lyckan bor i en gelato i brioche på Sicilien ♥
Joho! Man kan leva på detta!!!
2