Kyckling i ugn med rotfrukter från grönsakslandet
Skördetid i trädgården och här kommer lite inspo till en läcker rätt. En enkel sådan även om upplägget inte ser så ut. Tanken är att få en munsbit av allt det goda på en gång.
Kyckling i ugn med rotfrukter från grönsakslandet
Kyckling använder bröstfilé
salt peppar & panko
potatis, jag har min egenodlade som heter Amandine och är en av de godaste jag vet.
morötter & polkabetor.
Servera med gurka (från odlingen) och en god yoghurt med honung.
Stek på kycklingen i grillpanna salt & peppra. Lägg på ugnsfast plåt tillsammans med potatis och övriga rotfrukter. Krydda och strö över panko över kycklingen. Låt gå tills potatisen är klar. Tänk på att ibland behöver rotfrukterna längre tid i ugnen än kycklingen (beroendes på storlek) så då kan man vänta ca 10 minuter innan man lägger på kycklingen.
Stava upp gurka julienne och rör ihop dressingen. Vid montering skär du kycklingen i ”klyftor” och varvar potatis, betor, morötter och kycklingen på en talrik. Dekorera med gurkstavar, klickar av yoghurt (ligger under) och dillkronor.