Vaniljpannacotta med äppelkompott och smulpajcrunch
Mmmm denna dessert är så enkel att svänga ihop och farligt god! Len vanilj med smakrik äppelkompott med lite chili i som avslutas med en smuldegscrunch! Nomnom!
Vaniljpannacotta med äppelkompott och smulpajcrunch
Vaniljpannacotta
½ liter vispgrädde
½ msk vaniljsocker
2 ½ st gelatinblad
Lägg gelatinbladen i blöt. Koka upp grädden tillsätt vaniljsockret. Krama ur gelatinbladen ordentligt och rör ner i gräddblandningen. Häll upp i valfria glas, jag valde vackra snapsglas fyndade på loppis i somras. Då får man ta fler om man bill.
Låt stelna och stå svalt i ett par timmar.
Äppelkompott
Ett par äpplen socker, kanel samt en uns chili.
Skala och skiva ner äpplen i en kastrull, koka ihop med en tesked socker, kanel och chili (kan uteslutas) efter tycke och smak. Koka ihop. Det ska vara äppelbitar kvar.
Smuldegscrunch
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk socker
Arbeta snabbt ihop ingredienserna till smulpajen. Lägg på plåt och låt gräddas i 225 g tills smulorna är gyllene. Rör om då och då.
Montering:
Ta fram vaniljpannacotta, skeda över äppelkompott och avsluta med smuldegscrunch. Avsluta med lite florsocker.
Njut!
2