Friterat är godast! Fläskfilémedaljonger med pommes frites och ädelostsås
Eller hur? I en riktig fritös. Det går liksom inte att uppnå denna frasighet i de andra maskinerna som sälj har jag hört. Vågar inte chansa och köpa så det fick bli en ny fritös när vår gamla trotjänare var dags att byta ut. Vi friterar gärna här hemma! Pommes så klart men en annan favorit är frasiga hemmagjorda chicken bits som blir så där härligt frasiga och gyllenbruna. Tips och inspo på det sistnämnda kommer imorgon!
Fläskfilémedaljonger med pommes frites och ädelostsås
Fläskfilé
salt & vitpeppar
smör & olja att steka i
Ädelostsås
3 dl grädde
en bit ädelost (ta den du gillar)
salt & svartpeppar
Koka upp grädde, tillsätt ädelost och smaka av med salt & peppar. Red såsen om den inte blir krämig.
Putsa och tag bort hinnorna från fläskfilén. Skiva upp. Stek i medelvärme tills ena sidan ”blöder”, vänd och stek färdig på andra sidan. Servera med nyfriterade pommes och den ädla såsen. Nomnom!
1