.RECEPT & MAT,  friterat,  kött

Friterat är godast! Fläskfilémedaljonger med pommes frites och ädelostsås

 

Eller hur? I en riktig fritös. Det går liksom inte att uppnå denna frasighet i de andra maskinerna som sälj har jag hört. Vågar inte chansa och köpa så det fick bli en ny fritös när vår gamla trotjänare var dags att byta ut. Vi friterar gärna här hemma! Pommes så klart men en annan favorit är frasiga hemmagjorda chicken bits som blir så där härligt frasiga och gyllenbruna. Tips och inspo  på det sistnämnda kommer imorgon!

 Fläskfilémedaljonger med pommes frites och ädelostsås

Fläskfilé
salt & vitpeppar
smör & olja att steka i

Ädelostsås
3 dl grädde
en bit ädelost (ta den du gillar)
salt & svartpeppar

Koka upp grädde, tillsätt ädelost och smaka av med salt & peppar. Red såsen om den inte blir krämig.

Putsa och tag bort hinnorna från fläskfilén. Skiva upp. Stek i medelvärme tills ena sidan ”blöder”, vänd och stek färdig på andra sidan. Servera med nyfriterade pommes och den ädla såsen. Nomnom!

Friterat är godast!  Fläskfilémedaljonger med pommes frites och ädelostsås Friterat är godast!  Fläskfilémedaljonger med pommes frites och ädelostsås

  

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *