Tacobröd
Det är freeeeedag! Och får många innebär detta nog just tacos!? Här hemma är det inte hugget i sten men det är en helt ok rätt om man får några schyssta tillbehör, som dessa tacobröd t.e.x.
Har ni testat att göra egna tacobröd? Det är inte så svårt faktiskt och har man lite tid över så svänger man om dessa goda bröd.
Tacobröd
2 dl majsmjöl
1 dl vetemjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 dl vatten
olja till bakplåtspapper
olja till bakplåtspapper
Böra med att blanda samman majsmjöl, vetemjöl och saltet i en bunke. Tillsätt vatten och knåda ihop degen med händerna några minuter.
Degen ska vara lite blöt men hålla ihop fint, den ska absolut inte vara kladdig. Tänk trolldeg. Eventuellt får du justera mängden vatten.
Låt degen vila i bunken i ca 15 minuter. Sedan formar man små bollar, som pingisbollar.
Tag fram bakplåtspapper som du penslar lätt med olja lägger bollarna på, lägg ett bakplåtspapper på som penslats med olja och pressa ut bollen med en kastrull.
Hetta upp en stekpanna. Lossa den översta bakplåtspappret och lägg brödet i den heta pannan.
Stek i 1-1½ minut tills den får fin färg. Vänd, upprepa.
Ta upp ur pannan och häng den över något så att den böjer sig runt.
Jag serverade med pulled pork. Isbergssallad, majs, bönor och en snabbpicklad vitkåls och morotssallad.
1