TORSKEN
Vardagsmat är rätt så tråkigt när man har begränsat med tid men ändå vill laga från hjärtat och BRA mat till familjen.
Igår var det min tur och det tog en timme innan middagen stod på bordet. (Hade jag skippat att laga hemmagjord potatismos hade tiden blivit en kvart)
Gårdagens middag bestod av lättrimmad torskrygg, hemmagjord potatismos, stuvad spenat. Citron, pepparrot och skirat smör som smakförhöjare.
Mitt potatismos:
Ett gäng potatisar som skalas och delas på fyra för att minska koktiden.
Under tiden lättrimmar du torskryggarna med salt och vitpeppar (gnider in under och ovandel)
Gräddstuvad spenat:
En påse fryst spenat värms upp och tillsätt grädde och toppred, smaka av med salt och vitpeppar.
Stek torskryggen gyllenbrun på båda sidorna tills köttet börjar släppa lätt, ta av från värmen och låt stå under lock och gå klar.
Smält smör och värm mjölk i samma kastrull, mosa de varma potatisarna och tillsätt den heta mjölkblandningen. Viktigt att det är varm annars riskerar du att få tapetklister.
Vispa luftigt och smaka av med salt och vitpeppar.
Lägg upp spenaten som en spegel, på med torsken, klicka upp moset, ta på riven pepparrot efter smak, häll över skirat smör och citron.
Bon appetit!
Mmm så gott och enkelt, torskryggen som är så mjäll och bara faller itu uppskattades av både stora som små. Bästa betyget för en mamma!
Jo då, det hurras alltid ännu högre för hemmagjort potatismos!