Matjessillkrans
Här kommer ett tips till midsommar främst, men lägg gärna på minnet att denna krans funkar till jul och påsk också. Den kan varieras med grönsaker och sallad men stommen är matjessill, ägg och potatis.
Matjessillkrans
1 burk Matjessill
6 kokta ägg
kokt potatis
rom
basilikablad
kavringskrutonger
picklad lök
parmesan
gräslök
Brynt smör creme
25 g smör
1 dl creme fraiche
salt & peppar
Brynt smör: bryn smör och låt svalna. Rör ner creme fraiche och smaka av med s & p. Lägg i spritspåse.
Montering: Fördela ut ägghalvor, potatis, matjessill som en rund krans. Bygg på med basilika, krutonger, rom. Avsluta med de krispiga krutongerna och bryntsmörcremen. Avsluta med att riva parmesan över härligheten och gräslöksklipp.
Nomnom!
Självklart hamnar denna i annan variant på årets midsommarbord hemma hos oss.
1