.RECEPT & MAT,  bakning

Toscaflarn med frukt

Detta recept uppfann jag redan förra året och det hamnade på Insta som reel.
Att det blev just paraguaya var för att de höll på att gå ur tiden så de behövdes räddas helt enkelt.
Kan göras med vilken frukt som helst.

Nu kommer den här! Så himla gotte.

8 st Flarn med Paraguaya överbakat med kolatosca 

Sätt ugnen på 200°.

4 plattor smördeg som du delar på två
1½ msk smör
1½ msk sirap
4-6 paraguayos (eller valfri frukt)
lite florsocker

Tosca

100 g smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 msk vispgrädde
100 g mandelflarn

Smält smöret i en kastrull över medelhög värme.
Tillsätt socker, ljus sirap och vispgrädde.

Rör om väl tills alla ingredienser har smält och blandats ordentligt.
Tillsätt den hackade mandeln i smeten och blanda väl.

Fortsätt att koka smeten på medelhög värme under omrörning tills den får en gyllenbrun färg och tjocknar något. Detta tar vanligtvis cirka 10-15 minuter.

Dela & kavla ut smördegsplattorna något och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Smält smöret & blanda med sirapen.

Pensla smördegsplattorna med blandningen. Koka ihop toscan. Skär paraguayos i tunna skivor & lägg på smördegen Skeda över toscan.

Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med grädde & glass eller bara ät som den är. Nomnom!

Toscaflarn med frukt Toscaflarn med frukt Toscaflarn med frukt

Jag kommer göra dessa med jordgubbar för att fira att jag blivit FARMOR!!!!! (Wihhii)
Livet är stort.

Andra godsaker med tosca hittar du HÄR!

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *