Äggcocotte med Västerbottenost, smetana & löjrom
Äggcocotte med Västerbottenost, smetana & löjrom hur gott låter inte det? Till påskbuffén ville jag ha olika roliga rätter, skippade en hel del och tänkte nytt nytt i år. Hur gott är det egentligen med alla dessa vanliga kokta ägg på en läcker påskbuffé? Jag älskar att tänka och testa nytt. Så vips hittade jag detta recept från ICA.
Magisk god Äggcocotte som är så len och smakrik från västerbottenosten med lyxig topping med löjrom och smetana. Nomnom!
I receptet stod det att de ska bakas i vattenbad vilket jag glömde, men de blev alltså så goda utan det. ställde dem direkt på ett galler, i muffinsformar i en muffinsplåt. Testade även direkt i en form och tummen upp. Funkar finfint.
Gör denna goding nu i helgen! Perfekt till brunchen.
Äggcocotte med Västerbottenost, smetana & löjrom
6 ägg
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 dl riven Västerbottensost
Topping
citronklyfta
Häll i små portionsformar eller i muffinsformar som man ställer i en muffinsform (jag har en med 6 stycken hål) Resten fick hällas upp i portionsform.
Ställ in i ugnen (och häll kokande vatten i ugnsformen så det går upp till hälften på formarna). Detta moment missade jag men det gick finfint ändå.
Montering
Ät och njut så gottigt.
Inte så många foton, vilket i sin turt betyder att det kommer som inspo som reel på min instagram! Vlommen att följa mig där om du inte redan gör! Har ett nytt konto för bara husbilen också som finns HÄR!
Välkomna välkomna!