.RECEPT & MAT,  äta ute,  Enköping,  RESOR & SEMESTER,  Sverige

Restaurang Enoteca & Astas vedugn

Vi testade två restauranger i Enköping förutom korvgrillen på torget förstås.

Torggrillen stora torget Enköping. Här blev det en stödkorv. Den var varm och god! En enkel raggarballe med svängdörr helt enkelt (Ni har väl hört att Ronny och Ragge ska återuppstå).

 

Astas vedugn

Restaurangen såg så trevlig ut när vi promenerade förbi att vi bestämde oss för att äta lunch där efter vi varit runt och kring Enköping och alla parker.

Restaurang Enoteca & Astas vedugn

Det var fullsmockat med människor när vi kom dit och det visade sig att det var någon slags evenemang denna dag då folk gick ur huse för att få sig en bit gratis mat. Vi hittade efter en tids köande ett bord som vi städade av, personalen hann verkligen inte med att plocka disk denna dag.

Jag beställde en klassisk Carbonara och maken inte otippat en Bolognese.

Restaurang Enoteca & Astas vedugn

Det var enormt mycket mat! Man åt och åt och det tog liksom aldrig slut. En stadig lurre så att säga. Vi hade bokat bord på kvällen på…

Enoteca

Gogglade och Tripadvajsade som vanligt på restauranger och denna fick toppbetyg. Att de dessutom serverade Napolitansk pizza gjorde inte ont.

Restaurang Enoteca & Astas vedugn

Enoteca Rådhusbacken är ett litet mysigt enotec, en typ av restaurang som fokuserar lite mer på dryck, främst vin men också öl än på mat. Men självklart serverar vi även mat, främst Napolitansk pizza, men också ett stort utbud av smårätter ”antipasto”.

Vi försöker hålla oss till Italien & hämtar främst våra råvaror från området Campania, en region som ligger strax under Rom på den sydvästra sidan av Italien. Neapel är regionens huvudstad vilket också vittnar om att vi serverar pizza på riktigt, Napolitansk pizza bakad i en vedeldad napoletansk pizzaugn går kanske inte att jämföra med traditionell pizza. Eftersom den bakas på en väldigt
hög temperatur 380grader, degen är fermenterad under 72h och är ett hantverk från från skörd till färdig pizza.
 
Enoteca Rådhusbacken drivs av far & son di Grazia, Daniel & Rocco. Men om man ska va ärlig så är nog hela släkten & många vänner inblandade på ett eller annat sätt.” -Skriver de på sin hemsida.

Enoteca ligger i Rådhusbacken. Trevlig uteplats där vi intog vår middag.

Eftersom hela staden hade haft denna matdag så var vissa ingredienser slut och mina första handsval av pizzor gick inte att beställa. Jag hade siktat in mig på La Carbonare eller en Quattro formaggi eller Caesar. Den trevliga servitören fick helt enkelt tipsa istället på vad vi skulle äta och rekommenderade en Salami forte till maken och en Mortadella al tartuffo till mig.

Drack Spumante till, naturligtvis.

Restaurang Enoteca & Astas vedugn

Se vilka läckra pizzor! Och efter dessa (som vi alltid säger) AAAAALDRIG äta de sladdriga pizzorna från pizzerian. Detta var ta mig tusan MAGI! Pizzadegen den absoluta godaste vi ätit! Min var helt OK men är inte så förtjust i mortadella men det funkade med toppingen ialla fall.

Restaurang Enoteca & Astas vedugn

Hur mycket stark salami på pizzan? All mass! Sjukt god och sjukt stark!

Restaurang Enoteca & Astas vedugn

Men snälla! Perfetto! Lager av god ost och perfekt bakad. Kärlek på en tallrik. Mozarella och tryffelkräm gifta sig fint.

Vi blev tipsade att gå upp på övervåningen efter maten.
Här höll nog Enköpings supporter till då och då. Biljardbord och dart fanns att hyra för en billig penning.

Det blev ett par omgångar Dart.

Restaurangen är expert på dryck och vi testade/delade på denna Birra del Borgo.

Sedan var det hem till vår husbil igen. Så härligt att på en helg upptäckt ännu en ny stad, denna gång Sveriges närmaste!

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *