PIZZA CALZONE
Redan fredag och det får lov att firas med pizza kanske?
Denna gjorde jag dagen innan nyårsafton på resterna av vår julskinka. Den blev verkligen god och krispig som den ska vara!
Deg
25 g jäst
1 1/2 dl ljummet vatten, 37°
3/4 tsk salt
4 dl vetemjöl
Fyllning
Tomatsås
Jag tog två köpte krossade tomater med örtsmak (sååååå gott), mixade till en slät sås, tillsatte en solovitlök, svartpeppar och lite socker. Låt puttra ihop och svalna.
en hög skinka
massor av riven ost
oregano (så klart!)
Gör så här
Gör pizzadegen! Ljumma vattnet, häll över den smulade jästen och tillsätt salt, mjöl och blandsa till en smidig deg. Låt jäsa i ca 45 minuter.
Under tiden degen jäser så strimlar du skinkan, jag tog den sista biten av vår julskinka! Riv ost.
Tag upp degen knåda lätt och dela i fyra bitar. Kavla ut till rundlar och låt jäsa 10 minuter till.
Bred på tomatsåsen på halva delen likaså för skinkan och osten och till sist strör du över oreganon. Fäll över den tomma delen och nyp ihop ordentligt i kanten.
Gräddas i ugnen i 275° i ca 10-13 minuter beroendes på hur din ugn är.
Det ska vara massor av vitlök i tomatsåsen! Denna är så god så spar om det blir över och använd till kött eller till tacomyset.
Pizza Calzone
Jag serverade min Calzone tillsamman med den goda senaps/vitlöksdressingen från Gotland! Nomnom!
Jag gjorde två satser av pizzadegen så att vi kunde få två pizzor i var! På kvällen serverade jag sönerna dessa i en sparad pizzakartong som det har varit godis i när de hade skytte mot innebandymål uppe i loungen. Klart uppskattat och roligt! Ett tips till barnkalas kanske?