MUSTIGT – FREDAGSFORMEN
Då var det fredag igen och här kommer FREDAGSFORMEN!
Jag gjorde en supermustig och god köttgryta!
Nötkött (grytbitar)
1 gul lök
1 solo vitlök
1 fpk krossade tomater
Timjan
1-2 dl rött vin
kryddor
P&S
Bryn på köttbitarna, lägg i grovskuren lök och vitlök samt täck med vatten. Tillsätt de krossade tomaterna, timja, vin och kryddor. Låt puttra länge! Minst ett par timmar. Denna rätt kräver tid & kärlek!
Tillsätt mer vatten under tiden och kryddor! Smaka av till den blir perfekt!
Grytan är klar när köttbitarna lätt går att tugga (smälter i munnen) och den är så där perfekt mustig och doftar vin!
Fördela grytan i formarna, gör som förra gången, kavla ut smördeg och täck och pensla med uppvispat ägg och sesamfrön.
Låt gå i 200° tills degen är gyllenbrun!
Servera tillsammans med en gräddig potatisgratäng och en vanlig grönsallad.