.RECEPT & MAT,  tårta

SKAGENCHEESECAKE RÄKTÅRTA

Dags att börja planera påskens snart! Här hemma har vi tyngdpunkt på mycket mat & dryck och väldigt lite påskpynt! Som vanligt går våra påskar i svart/vitt men även en accentfärg ibland. Vad sägs om att dra på med färgen GULT i år? ;)
HÄR såg det ut förra året!

Ett måste till årets påskbuffé är räktårta eller som den också kallas skagencheesecake!

SKAGENCHEESECAKE RÄKTÅRTA

Räktårta

4 gelatinblad
8 -10 skivor kavring
75 g smör
5 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 finhackad röd lök
ett par msk röd stenbitsrom
400 g räkor
finhackad dill
en skvätt citron
peppar & salt

Garnering

ägg -kan uteslutas om man vill
räkor
citron
dill
röd stenbitsrom

Hacka/mixa ihop kavring med det mjuka smöret. Arbeta samma till en jämn deg och klä en form med löstagbar botten. Ställ kallt!

Lägg gelatinbladen i blöt medan du fixar räkröran. Hacka ihop räkor och lök, dill och rör ihop med crème fraiche och majonnäs. Tillsätt rom och smaka av med citron, salt & peppar. Krama ur gelatinbladen, mikra dem i några sekunder tills de smälter och rör ner i räkblandningen. Blanda sedan med räkröran. Häll i pajskalet. Ställ i kylen i minst 6 timmar tills den stelnat, görs med fördel dagen innan servering.

Garnera straxt innan servering med ägg, räkor, citron, dill och röd stenbitsrom.

SKAGENCHEESECAKE RÄKTÅRTA SKAGENCHEESECAKE RÄKTÅRTA SKAGENCHEESECAKE RÄKTÅRTA

Denna underbart goda cheesecake passar årets runt på påskens, julens bufféer. Ett måste på midsommar för många eller varför inte bara en riktigt härlig lördagsmiddag tillsammans med lite gott i glasen.

Share Button
2

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *