PULLED PORKPAJ MED BACON
Här kommer receptet på en fantastisk god paj som faktiskt är bland de mest sökta på här på unforgettable.se! Här kommer den i repris med lite mer utförlig beskrivning.
Anns Pulledporkpaj
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
3 msk iskallt vatten
Fyllning
Pulled pork
1 pkt bacon
Äggstanning
3 ägg
3 dl grädde
salt / peppar
Valfri god ost till toppgratinering.
Gör pajdegen, Dela smöret i mindre bitar och nyp i hop snabbt med vetemjöl och tillsätt det kalla vattnet. Gör det snabbt så slipper du en seg deg. Tryck ut i en pajform som du naggar lätt. Låt vila i kylen minst 30 minuter så att skalet blir härligt krispigt när du gräddar den.
Under tiden steker du på pulledpork. Jag brukar ta min direkt ur frysen. Skär bacon i bitar och fräs på. Blanda ihop.
Förgrädda pajskalet i ca 15 minuter i 225°. Vispa under tiden ihop äggstanningen.
Fyll det förgräddade pajskalet med pulledpork/baconröran. Häll över äggstanningen och strö över god riven ost.
Grädda i ca 30-40 minuter tills äggstanningen stagnerat i minnet (testa med en sticka om du är osäker).
Andra ingredienser man kan addera till receptet är mjukstekt gul lök och champinjoner!