JORDGUBBSKLADDKAKA
Åh denna ljuvliga jordgubbskladdkaka från bästa Linda…
Jag har rippat hennes fantastiska recept rakt av men istället för kokos la jag mandelflarn i botten av bakformen och hade i lite extra jordgubbar och hade inget florsocker hemma… Men, så jäkla god! Jag serverade med vaniljglass.
Tack Linda för ett superrecept ♥
JORDGUBBSKLADDKAKA á la Linda Andersson
150 g smör
2 dl strösocker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
3 ägg
2 ¾ dl vetemjöl
ca 300 g jordgubbar, färska eller fryst
florsocker
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt det svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos) med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
Dela jordgubbarna på mitten och lägg ut dem över hela smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.
Pudra kakan med florsocker. Servera gärna med lättvispad grädde.