.RECEPT & MAT,  saft/dryck

JORDGUBBSAFT

Något somrigare än jordgubbssaft finns väl inte? Här kommer ett smarrigt recept utan syltsocker och tillsatser av natriumbensoat då jag valde att frysa in i lådor. I höst och vinter vankas det ett och annat recept på saften. Tänk så gott som smaksättare i en jordgubbsglass!

l liter jordgubbar
8 dl vatten
12 dl socker

Rensa och skölj jordgubbarna och lägg ned dem i en kastrull. Tillsätt vattnet och låt koka i ca 10 minuter.
Häll upp bären i en sil eller som jag en handduk i ett durkslag. Låt stå och rinna i 45 minuter, mosa bären lätt då och då så att saften rinner ut.
Häll saften i kastrullen tillsätt sockret och låt koka tills sockrets är upplöst.
Skumma! Häll upp i väl rengjorda plastlådor, låt svalna helt innan de fryses in.
150730_41 150730_35 150730_34 150730_33

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *