-
LÖPNING HUVUDSTÅENDE
Men hur går det med löparprogrammet vi så hurtigt startade då? Jo åt skogen! Funkar liksom inte med mina fullspäckade dagar och som maken säger att jag har jobb SJU dagar i veckan. Jag ogillar boxar och tvång. Jag vill vara fri som en fågel och själv bestämma över min träning och just nu (och som alltid) funkar inte det att följa ett löparprogram för att bli snabbare os… Tyvärr. Önskar så att jag vore lika hängiven som jag är inför allt annat jag tar för mig alla mina jobb och uppdrag men just löning. Nope! Funkar icke att tvungna förutbestämda intervaller, tidsramar, hastigheter och antal km. Just nu är…
-
FOCACCIA ROSMARIN, HAVSSALT & OLIVER
Nygräddad focaccia med en krispig yta kan det bli godare? Troligtvis inte. Hittade enkla recept hos Leila och gjorde mina egna två varianter med oliver, rosmarin och havssalt från Sicilien, vad annars? Focaccia rosmarin, havssalt & oliver 25 g färsk jäst, 1/2 pkt 3 dl ljummet vatten 0,5 dl olivolja 2 msk honung 1 msk havssalt eller flinsalt 7 dl vetemjöl Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning Topping Rosmarin som du stöter i mortel tillsammans med olivolja. Svarta kärnfria oliver samt havssalt. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt…
-
KRUSTADER MED SKINK & ÄPPELRÖRA
Krustader med god röra är enkelt att svänga ihop inför festligheter och middagsbjudningar. Passar utmärkt som drinktilltugg, mingel och buffémat. Krustader med skink & äppelröra 1 1/2 dl creme fraiche 60 g hackad rökt skinka 1 dl tärnat äpple 1 tsk finhackad färsk rosmarin 1/2 tsk svartpeppar 16 st minikrustader 1 tsk färskpressad citronjuice färsk rosmarin till garnering Blanda creme fraiche, skinka, hälften av äpplet, rosmarin och svartpeppar. Fyll äppelröran i minikrustaderna. Blanda resten av det äpplet med citronjuice. Garnera krustaderna med detta. Lägg på rosmarin. Tadaaaa! Och hann inte fotografera när de var upplagda på fatet! Garnera gärna med lite fintärnad äpple och rosmarin så blir det finfint!…
-
POTATISSALLAD MED GRILLAD SPARRIS & SUGER SNAP
Hej midsommarvecka! Är ni laddade? Har ni hittat recepten? Kläderna? Solen? Jag är laddad inför hela tre dagars LEDIGHET. Vädret spelar noll roll, bara jag får spendera den med vårt härliga gäng så blir det bara bäst! L e di g h e t, smakar på det ordet och inser snabbt att studentdagen var min förra lediga dag! Kommer köra på nu till torsdag 18:30 och sedan LEDIG! Ah! Underbart och nu är det bara fem veckor till semester också. Har förberett och tidsinställt några riktigt smarriga midsommartips att laga till er som kommer i en strid ström här på bloggen under veckan! Hoppas att det kan inspirera till något…
-
BRYTA SERVETTER
Oj vad fint det lät ”bryta servetter” men det heter faktiskt så men man kanske omnämner det så när man viker bryter linne eller tygservetter och kanske inte vanliga pappersservetter. Jag är helt galen i vanliga ”simpla” pappersservetter och samlar på dessa i tid och otid. Mina döttrar vet om mitt missbruk och kommer med servetter som gåvor till morsdag, julklapp, födelsedagspresent eller bara för att ge mig. Hursomhaver här kommer ett tips på hur man kombar ihop två servetter till en. Hokus pokus…. Det är enkelt och lätt att bryta sina servetter själv. Finns olika svårighetsgrader på detta och finns många tips på nätet. Bara googla och sätta igång!…
-
FILMINSPELNINGAR
Redan lördag och förra lördagen var jag på superrolig reklamfilminspelning för Digital inn på Sveavägen. Så kul! Ni får se sedan. Trevligt fikabord till oss skådespelare och statister. Min arbetsplats för dagen. I måndags var det dags att åter igen dra till Stockholm för en inspelning av en romantisk komedifilm. Så många bra skådisar och handlingen verkar som en riktigt härlig bra feelgood film! Extra roligt var att regissören och författaren Staffan Lindberg har jag faktiskt jobbat med förut! För över 30 år sedan på Uppsala stadsteater i uppsättningen ”Karnevalen i Neapel” då min klass från teaterlinjen var statister och han skådespelare. Time flies! Läs mer om filmen som heter…
-
RICOTTA, SPENAT & SOLTORKADE TOMATER MINIPAJER
Här kommer ett ett tips på jättesmarriga minipajer som jag gjorde till sonens studentmottagning! Så goda med sprött pajskal med en himmelsk fyllning med spenat, ricotta, soltorkade tomater och rostade pinjenötter i ljuvlig harmoni. Nomnom! Gör denna i förväg och ät kall eller värm på om ni så vill. Perfekt mingel och buffémat till midsommar! Ricotta, spenat & soltorkade tomater minipajer Pajdeg 175 g smör 4 dl vetemjöl3 0,5 tsk salt några tsk iskallt vatten Fyllning 1 st ägg 1 dl standardmjölk 125 g ricottaost 40 g färsk spenat, finhackad 1 msk färsk basilika, finhackad 15 g pinjenötter, rostade och finhackade 4 st soltorkade tomater i olja, finhackade salt & peppar Sätt på ugnen till 200 grader. Arbeta snabbt ihop smör, vetemjöl och salt för hand eller i matberedare. Jag gör…
-
STUDENTEN 2018 del 2
Och här kommer äntligen del två av sonens studentfirande! Det har varit fullt ös med jobb vad annars ;) Två hela filmjobb som jag berättar liiiite mer om i kommande inlägg som vanligt! Men först fortsättningen på sonens stora dag! Tänk nu är det ett nytt liv som väntar med jobb. Han har redan jobb och har haft de senaste åren så inget nytt för honom. Ska bli spännande att se vilka planer han smider och få följa vuxen-Jeppe. Dekorationer köptes i Stockholm tidigare i Stockholm. Pompoms sitter kvar sedan nyår men funkar alltid, året runt! Enklaste och godaste drinktilltugget! Lantchips med havssalt, på med creme fraiche och stenbitsrom. Nomnom!…
-
STUDENTEN 2018 del 1
Det går en vind över vindens ängar…. Nja det gick stormbyar över Bruks parkeringsplats i förrgår på självaste studentdagen för äldsta sonen Jesper. Men det blev så bra och vi fick en härlig student med efterföljande mottagning. Har delat upp inlägget om två annars så ramlar ögonen ur huvudet på er. Så många foton så det kommer en TVÅ! megafotobomber i inläggsformat de kommande dagarna! Dessutom ska ni få alla smarriga recept som skapades. Tror att alla var nöjda för det mmmmummandes och tackades för maten iaf :) Roligt jubileum detta år för det är 30 år sedan (10 juni) som jag tog studenten, gick teaterlinjen på Boland i Uppsala! Och…
-
DESSERTER PÅ BUFFÉBORDET
Nu har vi kommit till desserterna på buffébordet! Nomnomnom! Detta är det absolut enklaste att komponera ihop tycker jag för det finns såååå mycket gott! Antingen gör man et enkelt och gör endast en dessert eller så går man all in och gör flera stycken så att gästerna kan välja eller som jag ta av allt! Lite dessertplock från Linneas student 2015. Hallonpannaccotta med blåbär, pinocchiotårta, banankladdkaka och lättvispad vaniljgrädde CHOKLADTÅRTA MED CHOKLADGANACHE & FÄRSKA BÄR Inspo till andra tårtor hittar du på min stora TÅRTSIDA! PINNOCHIOTÅRTA I många olika varianter klassisk i långpanna, rund med chokladsmak hittar du här. CHOKLADKOLAPAJ Pannacottor till oändlighet hittar du här! Mer dessert hittar du…