-
HÅRRESANDE SNACK RAPUNZEL SWEDEN
Happy Rapunzel onsdag på er! Kommer ni förresten ihåg sagan? Bröderna Grimm skrev den om prinsessan Rapunzel som var tillfångatagen av en elak trollpacka i ett högt torn. Prinsen kom till undsättning och Rapunzel släppte ut sitt lååånga hår…. Ja, ni vet säkert hur den slutar. Här är det onsdagsfeeling med lite av varje på agendan! Massor av jobb, nöje och träning i salig blandning. Den senaste tiden har jag verkligen försökt att vara extra snäll mot mitt hår. Ja jag har ett typiskt självlockigt och ganska tunt hår, min yngsta dotter fick min mans hårgener och de har tillsammans flera meter av hår känns det som. Min dotter med flera meter…
-
PULLED PORK PAJ
Bland de godaste av pajer så är det faktiskt en lite av en restpaj! Jag brukar antingen göra denna supergoda paj eller så fryser jag in överbliven pulled pork och använder till min ugnspannkaka med pulled pork! Också gott en torsdag efter ärtsoppan! Pulled Porkpaj Pajskal 125 g smör 3 dl vetemjöl 2,5 msk vatten pulled pork 3 dl ost Äggstanning 4 ägg 2 dl grädde 2 dl mjölk salt & peppar Gör degen och låt vila minst i en halvtimme i kylen. Förbered under tiden fyllningen. Stek upp pulled pork, riv osten och vispa samman äggstanningen. Klä en pajform, nagga den och förgrädda i 15 minuter i 225 grader.…
-
TALANG 2017
Fullt ös hela helgen med innebandymatcher och igår var jag och mina tre grabbar (maken& sönerna) iväg på tv-inspelning av Talang 2017. Det var verkligen superkul och det är kul att vara en del av nästa års produktion. De är så proffsiga på TV4! Tänker inte avslöja ett jota! Bara några foton som jag tog innan och i pauserna mellan alla 13 akter. Vill ni se talangerna får ni bärja er till nästa år. Tror ni plättlätt listar ut vilka som sitter i juryn! Och programledarna? Jo Pär Lernström och Keyyo! Dagen outfit! Dagens hamburgare blev en Jureskog! Föredrar Max men vi var såååå hungriga när vi kom till Älvsjö…
-
HELSINGÖR, KRONBORG, DANMARK
Äntligen kommer här mitt mega inlägg om Helsingör! Vi passade på att tura till just Helsingör när vi var i Helsingborg. Det var perfekt att ta en promenerande sightseeing i staden på andra sidan Öresund dagen efter marathon. Smidigt att ta färjan över till Danmark! Vi promenerade runt i stadskärnan och njöt av ett still och lugnt Helsingör eftersom det var söndag och alla affärer var nästan stängda. En sportbutik var öppen och den besökte vi men annars så njöt vi av ett fantastiskt vackert Kronborg och strosade på gatorna och åt en röd och drack en öl. Mysig! Älskar att titta på hus, dess arkitektur och vissa av delarna var otroligt…
-
KYCKLING MED CHILI & KOKOSMJÖLK
En lite kyligare dag i slutet av augusti lagade jag denna lite hetare rätt. Skördade paprika, chili och kryddor i trädgården, tände årets första brasa i kaminen. Lagade med hjärtat & höften som vanligt och fick sedan bjuda på denna middag till större delen av familjen <3 På en vanlig tisdag. Kyckling med chili & kokosmjölk 500 g kycklingfilé 2 burkar kokosmjölk 1 zucchini 3 små chilifrukter 1 röd paprika 2-3 vitlöksklyftor 1 bytta färska champinjoner en knippe finbladig basilika kryddblandning a´la Ann 1 krm cayennepeppar, 1 krm spiskummin, 1 msk curry salt. Dela kycklingen i strimlor och fräs på kryddorna en stund innan du lägger i kycklingen. Stek en stund och…
-
RAVIOLI MED RICOTTA & SPENAT
Brukar ni göra egen pasta? Jag brukar göra det lite då och då, allra helst då jag fick en pastamaskin förra året jag fyllde år. Pasta i olika former är både kul och gott eftersom man vet vad man stoppar i sig. Ravioli är lite pilligare att göra och ska man gör många är det tålamodskrävande om man har en tid att passa. Men, så mycket godare och som mina barn säger -Man vet vad man stoppar i sig! Sist jag gjorde ravioli gjorde jag två varianter, den klassiska med köttfärs samt en vegetarisk med spenat och ricotta med smörsås. Så gott! Degen räcker gott och väl till både köttvarianten…
-
VECKANS TRÄNINGSPASS [V40 2016]
Hej! Längesedan jag skrev mitt ”veckans pass”. Någon som saknar dessa eller inspireras av det? Eller är ni bara ute efter mat och bak? Skulle vilja vara så trevligt att veta så hojta! Men, hur som haver så har mina pass förra vecka sett ut så här, kan tillägga att jag kickat igång ordentligt förrförra vecka efter ett ganska långt uppehåll då jag under vår/sommar har fysiskt jobb och bara koncentrerat mig på löpningen när tid funnits. Typiskt att det blir så över sommaren eller hur ;) Men, jag känner att styrkan finns kvar så nu är det bara att bygga vidare på en stark och frisk löparkropp! Måndag Cirkelfys Tisdag Fys, intervaller…
-
MIN KRÄMIGA POTATISGRATÄNG
Finns det något godare än en riktigt krämig potatisgratäng som bara smälter i munnen? Åh! Troligtvis inte! Gör ni egen eller fuskar ni med att köpa den populära från tv-reklamen? Kan erkänna att här hemma har vi faktiskt fuskat när det har varit brått också minsann! Men, att göra sin egna slår allt. Och som vanligt vet man innehållet! Jag gjorde den senaste med egenodlad chili i, gott med en uns hetta och snyggt med de röda accentfärgen. Anns krämiga potatisgratäng 1 kg potatis 3 dl grädde 1 liten chili 3 vitlöksklyftor 3 dl ost (jag använder Gouda) salt & vitpeppar Skala och skär potatisen i skivor. Smörj en ugnssäker form…
-
NÖTKRÄMSGIFFLAR
Hej Torsdag! Redan? Här kommer ett av alla utlovade recept, nämligen superenkla nötkrämsgifflar. Har du en burk chokladkräm eller Nutella samt en förpackning av smördeg i frysen då är det bara att sätta igång! Nötkrämsgifflar 1 pkt smördeg nötkräm 1 ägg till pensling mjölkchoklad & florsocker till dekoration Sätt ugnen på 225 grader, tina smördegen och dela på mitten. Klicka ut ca 1 tsk nötkräm i ena hörnan av degplattan. Rulla ihop till en giffel. Var noga med att trycka ihop skarven och lägg den nedåt på plåten. Pensla med uppvispat ägg och skjuts in i ugnen i ca 15 min tills de är gyllenbruna. Tag ur låt svalna och…
-
KYCKLINGROULADER & MOSAD POTATIS
Roulader i alla dess former är bara så gott! Gjorde en variant med kycklingfilé fylld med ost och skinka som blev supergod. Serverade med mosad (krossad) potatis! Kycklingroulader & mosad potatis tunna kycklingfiléer rökt skinka ost Örtsmör vitlök färsk basilika vitlök smör salt & peppar Örtsmör Smält smör, hacka vitök, basilika och tillsätt peppar & salt. Mosad potatis potatis & kryddor Börja med att koka potatisen mjuk. Lägg upp i form eller långpanna och krossa dem lätt. Skopa över örtsmöret som vi använde till rouladerna. Roulader Lägga ut filéerna mellan två lager av plastfolie och banka lätt. Fördela en skiva skinka, några ostskivor samt örtsmör på. Rulla ihop filéerna och…