-
PERSIKA & VALNÖTSKLADDKAKA
Hej! Här kommer ett recept jag hittade på för ett par veckor sedan! En annorlunda variant på kladdkaka! Nästa gång jag gör denna kommer jag att pudra över lite kardemumma innan gräddning. Persika & valnötskladdkaka 150 g smör 2 dl strösocker 1 nypa salt 1 msk vaniljsocker 3 ägg 2 ¾ dl vetemjöl 2 persikor 1 näve valnötter florsocker Sätt ugnen på 180 grader. Dela persikorna i delar. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt det svalna något. Blanda alla ingredienserna och tillsätt smöret och rör ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en klädd form med löstagbar kant. Lägg i persikobitar och valnötter. Grädda…
-
HJÄRNBLÖDNING
Torsdag 28 juli -Yes! This will be perfect on my mother! Jag och familjen står i en souvenirbutik i Tallinn och tittar på en yllekofta att köpa till mor som tack för hundvakt och gåva. Hennes favoritgodis (gröna kulor) är redan inhandlat på vårt kryssningsfartyg. Den är lagom elegant med svart botten, gröna blad (hennes favoritfärg) och mörkröda rosor. Kort och lite för kort för mina armar vilket betyder perfekt åt min mor. – She would love this! Utropar jag förtjust till expediten. She loves green and flowers, she is a gardener pladdrar jag på. 82 years old! – Ah! She is old lady with a young mind inflikar expediten.…
-
BLIVANDE GLOBETROTTERS
Det är aldrig försent! Eller hur? Nu startar en ny era i våra liv. Vår res & upptäck världen era! Tidigare småbarnsår har sträckt sig från -89 fram till för några år sedan. Massor av husrenovering en stor husutbygnadsprojekt samt tiden som butiksägare har upptagit all vår tid och plånbok. Men nu jäklar är det dags! Allt har sin tid…. Ny plånbok för mobil och slantar har jag letat efter och nu hittade jag en äntligen! Japp! Det bär av på en kortare tripp men det kommer mera… Naturligtvis kommer jag att blogga om trippen. Kanske gillar du också... TRERÄTTERS MED BLIVANDE RESTAURANGFOLK
-
7 MIL PÅ EN VECKA & SEMESTER
Igår, sista dagen på mitt härliga säsongjobb! Lite vemodigt med dock skönt med tid med familia, semester och lite vila. Har en lista på att göra nu i sommar så det blir finemang detta! Och så genomförde vi i veckan varje kväll vår egna challange maken och jag. En mil om dagen i en vecka. 7 mil på en vecka. Kul grej i det fina sommarvädret! :) Har knappt hunnit med att förbereda inlägg åt er men det kommer! Bl.a en kladdig kaka som jag svängde ihop och gräddades dock liiiiite för länge under en pokémongojakt med sonen i förra helgen. Så den som väntar på något gott! Hoppas att…
-
FLÄDERSANGRIA
Det är fredag och maken går på semester idag och jag har bara helgen kvar! Sen ni! Woop! Här kommer tips på en smarrig drink att njuta av i sommar. Flädersangria 2 dl rött vin eller 1 dl rött 1 dl vitt några cl koncentrerad fläderblomssaft (jag använder min egna hemmagjorda) några blad från citronmeliss Fyll upp med lime/citronläsk och lägg i is Kanske gillar du också... RÖTT ÄR SÖTT CHAMPINJON BACON & OSTFYLLDA BURGARE LIME & KOKOSKLADDKAKA KLADDKAKANS DAG KRONÄRTSKOCKA SKOLA JORDNÖTSSÅS PRE JUL PICS
-
FRITERADE FYLLDA SQUASH/ZUCCHINIBLOMMOR
Hej Onsdag mitt i veckan har ni det göttigt dessa semestertider? Jag betar av sista dagarna och stämplar ut runt 15:30 på söndag! Woop! Ska bli galet skönt och framför allt roligt med semester för vi har ju bokat in lite äventyr! Denna vecka kör vi på en nygammal challange jag och maken. Vi körde detta förrförra året veckan innan semester i strålande högsommarvärme och vi gör nu detta till en tradition! Återkommer när det är klart! Är det skillnad på squash och zucchini? Nej det är samma växt men det förstnämnda är det engelska namnet och det sistnämnda det italienska. Courgette heter växten på franska. Friterade fyllda Squash/Zucchiniblommor 12…
-
TOSCAPINNAR
Jag har klivit in i sista arbetsveckan på världens bästa handelsträdgård och snart stundar lite semester blandat med mitt egna jobb. Vemodigt men välbehövligt. Vi firar detta med ett recept på världens godaste småkaka! Jag bakade dessa tillsammans med söta barnbarnet i våras när vi hade kakkalas med sju sorters kakor! Toscapinnar [En plåt] Mördeg 5 dl vetemjöl 1 dl strösocker 275 g smör 1/3 dl vatten (om det behövs) Toscatopping 100 g smör 1 dl strösocker 4 msk ljus sirap 2 msk mjöl 100 g flagad mandel Blanda ihop alla ingredienser till mördegen snabbt och låt vila mist en halvtimme i kylen. Kavla/tryck ut degen i en form som är…
-
SMÖRGÅSKRASSE
Här kommer ett litet tips om något som är väldigt enkelt att odla och dessutom väldigt gott att ha på sin macka eller att ha i sallad eller såser. Jag pratar naturligtvis om smörgåskrasse! Denna klassiker som man odlade på bomull när man ar liten och fascinerades över frönas växtkraft. Jag brukar odla då jag kommer på att göra det, så även i år av en slump faktiskt. I min kruka som jag har ute på altanbordet planterade jag i år gräs och en rosenpelargon. Det såg lite tomt ut så jag sådde helt enkelt krasse för att fylla ut. Tipselips! Vips på en vecka hade jag en vacker grön…
-
GRILLAD YTTERFILÉ & KNIPPLÖK MED SESAMDRESSING
Det är freeeeedag och jag slinker in med lite tips om grillmat till helgen! Nu är det nära med semester! Har snart (i morgon) betat av en arbetsperiod om 15 dagar så jag är mer dagvill just nu. Men på söndag har jag tagit en ledig dag för att sedan beta av den sista arbetsveckan! Sedan ska jag banne mig ha SEMESTER jag med! I a f första veckan ska jag INTE tänka jobb, jobba! Sedan är det svårt att låta bli när man är egen företagare också. Ingen som betalar mig när jag ligger och latar mig i en solstol. Nä, bästa kombon är nog att kombinera min perfect…
-
GRÅHÄGER
Jag har en liten förkärlek till hägrarna som bor här i utkanten av den lilla staden. De kommer med våren och lämnar i högsommaren tillsammans med de nya familjemedlemmarna. I år har jag inte hunnit hägerspana så särskilt mycket men en kväll var jag dit och kikade på dessa coola fåglar. Kanske gillar du också... MELLOMOOD & HELGEN MELLOMACKAN DT 2 SKINK & OST HEMMA! 25-ÅRIG FÖRLOVNINGSDAG & TULPANENS DAG PINEAPPLE CLOTHING RABATTKOD 26 ÅR RESTAURANG ZORBA FETAOSTBOLLAR