• .RECEPT & MAT

    Fredagsbabbel v 18

    Sköna maj välkommen! Här kommer lite fredagsbabbel från mig. Har jobbat den 12 dagen av 13 nu i rad och är ledig om söndag. Jag är en riktig jobbardags samlare jag! Man vet aldrig om det kommer en andra våg och vi tvingas kanske att stänga ned Sverige för att få bukt påCoronasituationen. Så jag jobbar tacksamt på handelsträdgården och försöker hålla igång lite andra projekt vid sidan om. Att jobba digital är super och jag ser flera olika lösningar som jag kan vara med att skapa. Hemma hos mor i veckan för att lämna mat och vattna blommor. Med skyddsmask såklart. Skapar på jobbet mellan kunderna. Älskar dessa gamla…

  • SAMARBETEN

    RABATTKOD IDEAL OF SWEDEN MAJ 2020

    Annonslänkar från Ideal of Sweden Hej hallå sköna maj välkommen! Det firar jag tillsammans med Ideal of Swedens nya vårkollektion! Kolla så mycket a skal! Jag dånar! Med min kod ID15-924440 får du 15% som dras i kassan och gäller ALLA  produkter. Surfa in HÄR för att börja att shoppa!   Glad 1:a maj på er alla! Kanske gillar du också... IDEAL OF SWEDEN RABATTKOD JULI 2019 IDEAL OF SWEDEN RABATTKOD BLACK WEEK 50% IDEAL OF SWEDEN RABATTKOD 20 % IDEAL OF SWEDEN RABATTKOD 50% MARS 2020 IDEAL OF SWEDEN RABATTKOD 2020 IDEAL OF SWEDEN RABATTKOD 2020 IDEAL OF SWEDEN RABATTKOD

  • .RECEPT & MAT,  bakning,  bröd,  frukost/frunch/brunch

    Brunch frunchtips

    Ledig söndag på söndag! Den första i maj! Det blir nog en smarrig brunch frunch innan det är dags att ta tag i ”att göra listan” Upp relativt tidigt för att beta av en långpanna om 2 timmar, trädgårdsfix och äta något gott. Hoppas på fint väder, i alla fall lite sol bakom moln. Lite varmare än vad det varit den senaste veckan, burr. Här kommer ett tips på de supergoda engelska scones som jag brukar göra lata lediga frukostar.  Receptet hittar du HÄR med beskrivande foton. Ät dessa till en god kopp tre eller kaffe om du föredrar det. (Det gör jag just till frukost). Till scones serverar jag…

  • filminspelning,  JOBB

    Vår tid är nu -behind the scenes

    Nu när de tre säsongerna är klara med undantag för julspecialen som kommer i december (tror jag) kan jag äntligen visa lite foton här utan att avslöja något. Jag får hela tiden frågor om hur det är på en filminspelning och hur det går till. Det mesta som sker på en inspelningsplats eller set som vi säger är konfidentiellt, vi skriver på ett avtal om att inte i förväg sprida foton eller uppgifter om produktioner och absolut inte berätta om skådespelarna eller teamet som är med. Det sistnämnda gäller oavsett.  Jag var med under tre inspelningsdagar/nätter, det kalla förskjuten inspelning då man äter lunch klockan sex på morgonen. I maj…

  • Fredagslistan

    Fredagsbabbel v 17

    Så var det fredag igen och här kommer lite bubbel babbel. Kör långpanna på jobbet igen med ledig tisdag. Tackade nej till en filminspelning i eftermiddag & ikväll som polis i populär serie säsong 2 (mest kvinnor som jobbar på en advokatfirma, kan du gissa?) Väntar på safe:are jobb lite närmre icke Stockholmsregionen och utomhus! Kanske det redan har dykt upp? ;) Veckan träning, gissa? Nu kör vi på marathonprogram á la Anders Szalkai. Ett avklarat nummer två ikväll och långpanna om söndag. Så taggade är vi maken och jag. Ny utmaning har jag hittat på åt mig själv också, ni får se sedan! Serier vi kikat på denna vecka…

  • .RECEPT & MAT,  dessert,  tårta

    Pavlova med lemoncurd

    Här kommer en smarrig och enkel tårta att svänga ihop. Botten kan förberedas och göras någon dag i förväg. I denna variant har jag på lemon curd men man kan såklart byta ut till något annat som man tycker är gott. Visste ni att Pavlovan fått sitt namn från den ryska balettdansösen Anna Pavlova (1881-1931). Faktiskt var hon en prima ballerina och mest känd för ”Den döende svanen” som hon turnerade runt om i världen med. Nåväl, här kommer recept till den söta maräng med syrligt mellantäcke och fluffigt gräddtäcke. Dekorera som du helst vill. Pavlova med lemoncurd Marängbottnar Äggvitor 4 Strösocker 3 dl Majsstärkelse 1½ tsk Montering Lemon curd,…

  • .RECEPT & MAT,  kött

    Fläskfilégryta med smörstekta champinjoner

    Fläskfilé kan man göra så mycket gott med. Att grilla den är givet men även god i grytor eller helstekt i ugn. Detta recept svängde jag ihop en kväll i veckan när jag var sugen på kombon champinjoner och kött. Fläskfilégryta med smörstekta champinjoner 1 bit fläskfilé 1 röd paprika 1 gul lök 1 solovitlök 2 tärningar köttbuljong 1 msk japansk soya ½ msk stark senap 3 dl grädde salt & peppar maizena eller mjöl att toppreda med 1 burk champinjoner Putsa och skär fläskfilén i bitar. Skölj, torka av och dela paprikan i bitar. Skala och hacka upp gul och vitlök. Stek löken i lite matfett tillsätt fläskfilén och låt…

  • FAMILJ,  LIVET,  sådd/förkultivering,  TRÄDGÅRD,  vår

    LEDIG SÖNDAG APRIL 2020

    Igår ledig söndag! Så skönt efter 17 dagar på handelsträdgården, all in nu i dessa tider med arbetstidsförkortning och inga jobb i storstaden. Kickade igång ledigheten med en löprunda och lite hopp och lek innan det vi drog igång grillen.   Andra gången i år vi satt i vår pensionärskuvös. Den är ljuvlig att ha de dagar det blåser isbjörnar. Söndagen ägnades i trädgården, betade av massor på ”att göra” listan. Räfsa löv, plocka bort pinnar de små som fanns kvar efter vinters stora trädkapning. Vända grönsakslandet och gödsla. Planera vidare i trädgården, en rosenbåge ska upp på baksidan och så ska jag bestämma vad jag vill odla på kullen…

  • .RECEPT & MAT,  pizza

    Pizza Carbonara

    Jag skulle göra en pizza Carbonara i helgen och var 100 % säker att jag redan hade skrivit receptet här på bloggen. Letade och letade men tji fick jag. Så det var bara att helt enkelt göra ett nytt och dela med mig av en av de godaste och krämigaste pizzor jag ätit! Inspirationen kommer från Ammoudia, Greklands sommarsemester 2019. Beställde och fick denna ljuvliga ostiga carbonarapizza en väldigt varm dag på stranden! HÄR finns ett inlägg om detta. Pizza Carbonara Pizzadeg Räcker till två plåtar! Halvera om du bara vill ha en plåt. Man får fuska med färdig köpdeg också! 6 dl ljummet vatten 50 g jäst 6 msk…

  • .RECEPT & MAT

    VECKAN SOM GICK FREDAGSBABBEL V 16

    Så har snart tre arbetsveckor gått! Jag räknar med öppningen torsdag 2/3 till idag fredag med undantag för tre timmar då jag var tvungen att ta ledigt för att ha möte med revisorn. Självklart åker vi inte till Stockholm för att träffa revisor. Deras kontor är helt stängt och de kommer in då och då för att ordna med klienters bokslut och deklarationer. Bra att fixa det via telefon, har man redan god ordning på bokföringen så är det inga problem. Veckan träning fortfarande lite sparlåga men löppass, yoga och Tabata har jag lyckats få in i schemat. Nästa vecka tänkte jag gå all in med fortsatt maraträning efter program.…